Gebruikerslogin

Laatste Tweet

U bent hier

Home » Blogs

Blog van robbrandt

Internationaal Pencak Silat Toernooi Johor Malaysia 2018

 

Het Internationaal Silat Toernooi mogen we als succesvol beschouwen. Fais Hiola en Danique Withoot hebben daar een mooi visitekaartje achter gelaten. 3de plaats en 2 4e plaatsen.

 

afbeelding van robbrandt

WASIT JURI TRAININGSOEFENING

https://youtu.be/1YsMd2SM4so

Code partij WJ&O-08022018_001

Beste Wasit Juri's & Officials bij deze de eerste officiele oefening om online wedstrijden te jureren, succes

afbeelding van robbrandt

Internationaal Pencak Silat Toernooi Johor Malaysia 2018

https://youtu.be/M-aO3lsYs80

2018 reisde de PSMN Team af naar Johor Maleisie om deel te nemen aan een groot Internationaal Pencak Silat Toernooi georganiseerd door UTHM (Universitieit Johor). Het team bestond uit Team Mananger en coach Rob Brandt, coach dames Angelique Scheffer , Danique Withoot dames klasse F en Fais Hiola heren klasse F. Het was een evenment om nooit te vergeten, qua sfeer, entourage en het behaalde resultaat mag er ook wezen 1 - 3de plaats 2- 4e plaatsen. 

afbeelding van robbrandt

ROERMOND OPEN EDITIE 4

Op 2 Juni organiseren Satria Pusaka & PSMN weer een Internationaal Pencak Silat Festival Roermond Open editie 4 voor jeugd & junioren.

De categorieen zijn: Sparring / Tanding, Tunggal, Ganda en Seni Silat Kreatief Solo. De inschrijfformulieren worden dit weekend verzonden.

afbeelding van robbrandt

Singapore Open

 

Beste Silatvrienden,

 

vanuit Singapore hebben we een uitniodiging gekregen voor de Singapore Open, de volgende data's zijn hieruit voort gekomen:

 

1. 4th Singapore Open Pencak Silat Championship 2018 (11th – 13th May 2018)

afbeelding van robbrandt

Gendang Silat

Binnen de PSMN wordt er veel aandacht besteed aan de culturele aspecten binnen de Silat. De PSMN is vollop bezig om de Gendang te intergeren binnen de lessen. In Gelanggang Roermond wordt iedere vrijdagavond Gendang gespeeld zowel door jeugd/junioren en senioren. Het Gendangteam bestaat eigenlijk uit 4 personen, maar binnen onze organisatie beginnen we met 3 personen. Hierboven de bezetting van Gendang Pahang 2017 tijdens ons International Pencak SIlat Festival.

afbeelding van robbrandt

Pa Haron

afbeelding van robbrandt

Ontwikkelen Wasit Juri Devices

De PSMN is een samenwewrkingsverband aangegeaan met BC Schondeln, samen gaan ze een Wasit Juri Device ontwerpen en maken. Nu wordt door onze scheidsrechters en Juryleden alles op een formulier ingevuld maar daar komt nu verandering in. Samen met 5 Havo wordt er middels Arduino een prototype gemaakt om de punten tijdens de wedstrijden te tellen middels een device. Onze dank gaat dan ook uit naar de studenten van Havo 5.

afbeelding van robbrandt

Wasit Juri Opleiding

Wasit Juri Opleiding PSMN

afbeelding van robbrandt

Voorbereidingen Tandingwedstrijden

De PSMN is reeds bezig met het formeren van een Silat Tanding Team voor jeugd / junioren & senioren. Het doel is om mee te draaien met de subtop en top van Nederland, naast het feit dat we gaan voor erenpodia willen we ook in stijl uitblinken. De coaches en atleten zullen onder vakkundige leiding van International Level 3 Wasit Arthur Carli de kneepjes van het vak leren.

afbeelding van robbrandt

Team NL in Actie op de WK Bali

Rex Burema & Lisa Maartens hebben vandaag helaas met een verlies de dag moeten afsluiten. Rex Burema moest tegen Nguyen Duy Tuyen Vietnam (regend wereldkampioen) en Lisa Maartens moest tegen Clyde Joy J. Baria Philipijnen. Fernando Felix heeft de partij tegen Arash Adam Adami United Kingdom winnend kunnen afsluiten.

Morgen moeten de volgende spelers spelen:

Dang Nguyen vs Jo Soongi Zuid Korea

Jair Verwey vs Basumatary NijVM India

Remi Grooten vs Mohd Kharul Bin Yaacob Malaysia

Roland Goedhart vs Dennis Plessow Germany

afbeelding van robbrandt

WORLDCHAMPIONSHIP PENCAK SILAT BALI INDONESIA

Gisteren zijn de Wereldkampioenschappen Pencak Silat begonnen op Bali Indonesia.

42 landen en 40 Wasit Juri. De NPSF heeft een team gestuurd om Nederland te vertegenwoordigen.

We volgen team NL op de voet via de sociale media.

afbeelding van robbrandt

One Silat

One Silat is een nieuw fenomeen wat we in Nederland gaan promoten. In Malaysia is het One Silat sinds vorig jaar gaan leven, het doel is om Het Pencak Silat ook in het full-contact systeem te gaan introduceren. Binnen onze gelanggang gaat er met een kleine groep gestart worden als pilot. Datuk Megat is de initiator van het geheel en wij volgen op de voet deze ontwikkelingen. Wil je de uitdaging aan, maak kennis met deze full-contactvorm van het Pencak Silat.

afbeelding van robbrandt

Malaysian Silat Team & Guru Tua's in Nederland

Op 3 September 2014 kwam het Maleisische Silat Team aan om 24:00 op station Roermond, er was wat vertraging opgetreden op Schiphol daar ze een zending kwijt waren geraakt. Het team was hier ter gelegenheid 15 jarig jubileum omtrent samnwerkingsverband Maleisie en Seni Silat Satria Pusaka. Mahaguru Azlan Ghanie was al 31 Augustus aangekomen en sliep bij ons thuis.

afbeelding van robbrandt

Gendangteam Silat Pahang was in Nederland

Van 20 t/m 27 November was het Gendangteam Silat Pahang Malaysia in Nederland om hun kennis met ons te delen. De delegatie bestond uit 9 personen en werd 23 November uitgebreid met 5 personen waaronder Dato Shoaimi de Vice President Pesaka Pahang.

Guru Ghapar (Seni Silat Sendeng) heeft ons naast het trommelen ook geleerd hoe de Silat Pulut gelopen dient te worden, het was een ervaring om nooit meer te vergeten.

Guru Mazlan introduceerde Silat Sangkar Rewana en liet ons de traditionele manier zien vanuit de istana

afbeelding van robbrandt

Even stilstaan

We zijn het jaar 2013 gepasseerd en daarbij wil ik even stilstaan bij het feit dat er van de eerste generaties leraren er alweer een aantal zijn overleden afgelopen jaar, hierbij moeten we denken aan Guru Herry Masfar, Guru Kneefel en Guru Samad Umarella. Wij staan even stil bij hun overlijden en beseffen dat er weer een gedeelte van de kennis binnen de Pencak Silat is vervaagd.

Selamat Jalan

Guru Guru Tua

afbeelding van robbrandt

Demonstratie Go for Lombok

Op 25 Juni hebben we 2 demonstratie gegeven op Gilde opleiding die een project Go for Lombok hebben. Een groep studenten en hun leraren en begeleiders hebben weer mooi werk afgeleverd op het prachtige Lombok. Satria Pusaka heeft op de presentatiedag 2 kleine demonstratie verzorgt, het team was als volgt samengesteld:

Rob Brandt, Leon Gubbels, Hans Niessen, Jeroen Vliexs, Maurice Bish, Frens Scheffer & Alyssa Tol

afbeelding van robbrandt

Tong Tong Fair demonstratie 2 juni

Op 2 juni had onze demonstratie groep samen met de seniorengroep van de Senaman Tua een demonstratie op de Tong Tong Fair te Den Haag. De Lembaga TGR & Seni hebben samen deze demontratie gecoordineerd met de Senaman Tua groep.

Naast het demonstreren van de Silat was het ook een gezellige dag waarbij natuurlijk het heerlijke eten niet mag ontbreken. De Lembaga TGR & Seni gaan nu al starten met de demo voor volgend jaar.

afbeelding van robbrandt

NPSB Wedstrijd 2 Juni

Op 2 Juni heeft Satria Pusaka weer een plaats op het ere-podium weten te bemachtigen.

Jesse Nathalia heeft in een poule van 8 spelers 3 wedstrijden moeten spelen waarvan hij er twee overtuigend heeft gewonnen. Jesse is een aanstormend talent binnen Satria Pusaka op het gebied van de tanding. Hij heeft de bronzen plak mee naar huisgenomen. Het knappe is dat het pas Jesse zijn tweede toernooi is.

afbeelding van robbrandt

examens 4 Maart

Op 4 Maart worden erin de Gelanggang Weert examens afgenomen van de graduaties, Calon, Murid Muda en Murid. De examens zullen door de examencommissie worden afgenomen. De hele les staan in het teken van de examens

afbeelding van robbrandt

Jesse Nathalia

We mogen trots zijn op Jesse Nathalia, hij heeft voor de eerste keer meegedaan aan de tandingwedstrijden georganiseerd door de NPSB. Voor ons was het dubbel feest die dag daar er twee wasit/juri in opleiding stage liepen. (abang Arthur en Abang Chris).

Jesse stond in een poule van 5 en heeft 2 wedstrijden gespeeld, waarvan de eerste duidelijk gewonnen met 3-0, de andere wedstrijd was nogal een discussiepunt, heeft ie uiteindelijk minimaal verloren. Hij heeft voor Satria Pusaka de 2de plaats behaald in zijn klasse.

afbeelding van robbrandt

Senaman Tua

De Senaman Tua wordt steeds populairder en er zijn nieuwe groepen gestart.

Roermond & Swalmen.

afbeelding van robbrandt

Go for Lombok

Gisteren hebben wij in een zeer gemoedelijk sfeer 2 kleine demonstraties gegeven bij de Gilde Opleidingen in Roermond. Deze opleiding heeft al een aantal jaren projecten verwezenlijkt op Lombok, wat een passie en wat doorzettingsvermogen hebben deze groep mensen. Het was een geslaagde avond. www.goforlombok.nl

afbeelding van robbrandt

Team TTGR

Seni Silat Satria Pusaka heeft een nieuw team samengesteld namelijk:

TTGR-team

dit team doet mee aan verschillende onderdelen zoals de Tanding (sparring), Tunggal (solo), Ganda (duo), Regu (groep). Daar wij nu lid zijn van de NPSN kunnen we participeren op zowel nationaal als mede op internationaal niveau.

afbeelding van robbrandt

Nieuwe Sobats

We hebben inmiddels weer nieuwe Sobats voor Seni Silat Satria Pusaka, Arjuna en Seni hebben 1 euro gedoneerd uit hun spaarpot, grote klasse !!!!!

Fam. Tol, Fam Paol, Dhr Vliexs nogmaals bedankt voor jullie steun :-)

we zien elkaar sowieso op de Sobatdag.

afbeelding van robbrandt

Vrienden van Satria Pusaka

Vanaf vandaag zijn wij begonnen met campagne " Vrienden van Satria Pusaka". Wij willen proberen de atleten beter te faciliteren en op internationaal wedstrijdnivo laten meedingen. Wordt Sobat voor minimaal € 15,- 

Terima Kasih Banyak 

 

* Mevrouw T. Brandt - Swalmen

* Meneer C. Brandt - Swalmen

 

 

meer info volgt nog

afbeelding van robbrandt