Gebruikerslogin

Laatste Tweet

U bent hier

Home » Pencak Silat

Betekenis

 

Deel uitmakende van de Indonesische en Maleisische samenleving is Pencak Silat het resultaat van eeuwenlange overleveringen en tradities.
De Orang Malay zoals we de bevolkingsgroep noemen die zich hebben gevestigd in Indonesië, Maleisië, Singapore, Brunei, Filipijnen, Vietnam en de klein deel van Thailand.

 

De betekenis van de componenten Pencak en Silat  kunnen op verschillende manieren worden uitgelegd. Het woord Pencak wordt meer gebruikt op Java, Madura en Bali, terwijl het woord Silat voorkomt op Sumatra, Malaysia, Singapore, Brunei Filipijnen, Vietnam en Thailand.

 

Volgens een modern Indonesisch woordenboek betekent Pencak: een systeem van zelfverdediging en Silat afweren, bij verschillende kenners kan men toepasselijkere definities vinden. Een definitie die algemeen aanvaard is en wordt gebruikt is: Pencak gereguleerde, vaardige bewegingen in bepaalde variaties en combinaties, en silat als: vechten met de toepassing van Pencak, maar het geheel ligt toch wat gecompliceerder daar er niet echte stelregels zijn.